Ξαφνικά

Από κει που είχαμε θερμοκρασία είκοσι βαθμών της κλίμακας Κελσίου, την άλλη μέρα το πρωί είχαμε πέντε. Κι όταν λέω την άλλη μέρα, εννοώ σήμερα. Δηλαδή την ημέρα Παρασκευή, Δεκάτη του Δεκέμβρη του έτους 2010 κατά την Κοινή Χρονολόγηση. Αλλά επειδή το Internet είναι κομματάκι αργούτσικο στο να διαδίδει αυτές τις καταπληκτικές πληροφορίες και μπορεί αναγνωσταρά μου να το διαβάσεις πιο μετά, γι’ αυτό χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο έτσι ώστε να σου είναι πιο φυσικό. Μπερδεύτηκες; Δεν πειράζει, φυσικό είναι. Δεν είναι τίποτα, δώσε μια με το ξίφος και μην σε απασχολεί. Και το τζιμάνι ο Αλέκος που μετά τον κάνανε Μέγα, αυτό έκανε κι έσπασε τον κόμπο του Γόρδιου και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που το ξέρουμε αυτό.

Στα ξαφνικά λοιπόν, ήρθαν τα κρύααα… Θα βάλομε μπρος τις φουφούδες να καύσωμεν τα ξύλα για να παράξωμε θέρμη ίνα ζεσταθεί το κοκαλάκι μας. Ή το κωλαράκι μας, αν αυτό σας εξυπηρετεί πιότερο. Διότι πλέον και το πετρέλαιο είναι δυσθεώρητο, καθώς η τιμή του υψώθηκε κάμποσο. Ή μάλλον για να είμαστε σωστοί, η σχετική του μισθού τιμή είναι πολύ υψηλή.

Παρένθεση. Κοίτα να δεις που για smalltalk πήγαινε και μου βγαίνει σεντονάκι. Κλείνει η παρένθεση.

Το ηλεκτρικό ρεύμα επίσης ακρίβυνε, άρα… επιστροφή στη φύση. Εμπρός προς τα πίσω. Έτσι στα ξαφνικά γυρνάμε καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω. Σε όλους τους τομείς.

Και να πεις ότι γίναν ξαφνικά και …δεν τα βλέπαμε; Τα φωνάζαμε, όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά σιγά μην σας πιστέψουμε. Εσείς τα λέτε γιατί θέλετε να μολύνετε όλους με το μικρόβιό σας, σιχάματα, την είδαμε και τη Ρωσία πού είναι τώρα, αποτύχατε, πάρτε το χαμπάρι, ο καπιταλισμός είναι ο δρόμος… …και άλλα κλασικά εικονογραφημένα. Ναι, ο καπιταλισμός είναι ο δρόμος. Προς το σοσιαλισμό. Όχι αυτόν που έχουν στο όνομα μια σειρά κόμματα ανά τον κόσμο και το δικό μας Σοσιαλδημοκρατορικό που κυβερνάει. Τί να κάνουμε, από καπιταλισμό θα περάσουμε για να πάμε στον σοσιαλισμό. Τον κανονικό σοσιαλισμό, εκεί που παύει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το κρύο σήμερα ήρθε ξαφνικά. Έτσι στα ξαφνικά θα έρθουν κι άλλα πράγματα. Αλλά αυτά θα είναι ζεστά…

Άντε γερά. Μια πνοή κι ανάσανε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.