Σιωπή

Η σιωπή είναι χρυσός. Αλλά ο Νεγρεπόντης λέει ότι όσο η σιωπή είναι χρυσός, τόσο του νέγρου ο ιδρώς για τον λευκό είν’ θησαυρός. Η σιωπή μου προς απάντησίν σας. Τα ξύλινα σπαθιά λένε για μια παλιά φωτογραφία στην άδεια παραλία, αλλά είναι ένα κλαψομούνικο τραγουδάκι που δεν αντιπροσωπεύει τα σπαθιά, imho & stfu. Σωπαίνεις, θυμάσαι και μεθυσμένη μες στον ύπνο σου γελάς. Άμα η γυναίκα σου μουρμουράει, εσύ στη γωνιά σου σιωπηλός, το τσιγάρο σου, το κομπολόι σου, που λέει κι ο Τσιφόρος. Για όσα δεν μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα να μείνουμε σιωπηλοί, Βιτγκενστάιν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Τί να προλάβεις να πεις. Κι άμα πεις ενοχλούνται κι οι μπροστινοί και γυρνάνε με το δάχτυλο, σσσσσσσσς, ακούμε! Τί ακούς ρε μάστορα, ακούς, αλλά καταλαβαίνεις; Γιατί αν καταλάβαινες δεν θα ήθελες να ακούς άλλο.

Η κυρία Τσεχ πέθανε σιωπηλά και ήρεμα, γνωρίζοντας την τελευταία μεγάλη χαρά της στην αγκαλιά της Γερμανίας, λέει ο Μπρεχτ στο “Πόσο κοστίζει το σίδερο;”. Όλοι σιωπηλά πεθαίνουν. Σαν τα πρόβατα. Σιωπή των Αμνών.

Η σιωπή λέει είναι εκκωφαντική κι άλλες ιστορίες στα κλασικά εικονογραφημένα. Η ησυχία πριν την καταιγίδα.

Απλά ένα ποστ για να σπάσει η σιωπή, έστω και φευγαλέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.