Γρίπη και Ε.Σ.

Το ποστ που ακολουθεί είναι δημοσιογραφικό. Έχω τις πληροφορίες μου και είναι εγκυρότατες.

Σύμφωνα με το in.gr, συγκεκριμένα στο άρθρο http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1046772, αναφέρεται ότι εμφανίστηκαν κρούσματα γρίπης H1N1 στα ΚΕΝ των Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο και Υγειονομικού στην Άρτα. Το ενδιαφέρον είναι ότι από τους νοσούντες, μόνο ένα μικρό ποσοστό βρέθηκε θετικό.

Πώς γίνεται, αναγνώστη μου, να έχεις δύο, τρεις, είκοσι ανθρώπους που έχουν τα ίδια συμπτώματα και να έχεις δύο διαφορετικές ασθένειες; Δηλαδή οι μεν κόλλησαν κοινή γρίπη, ενώ οι δε κοινή γρίπη των χοίρων (διαβάστε στην wikipedia για την γρίπη και τις κατηγορίες της, είναι διαφωτιστικά τα άρθρα της). Ε, δεν γίνεται. Δυο επιδημίες ταυτόχρονα πάει πολύ.

Οι πληροφορίες μου λοιπόν λένε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα H1N1 στην Άρτα δεν είναι τέσσερα, αλλά είκοσι πέντε. Ε, μα, δεν γίνεται ρε παίδες, ίδια συμπτώματα, ίδια αιτία. Κάποιος δεν μας τα λέει καλά, κάποιοι κρύβουν στοιχεία. Ο Ελληνικός στρατός δε λέει ότι τα κρούσματα είναι είκοσι τέσσερα σε όλη την Ελλάδα. Με τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις μονάδες, όχι είκοσι τέσσερα, δυο χιλιάδες τέσσερα θα έπρεπε να ήταν…

3 Comments

  • August 31, 2009 - 9:19 am | Permalink

    Γιατρός δεν είμαι αλλά τα συμπτώματα που άκουσα, είναι κάτι πυρετοί, βήχες κτλ… Οπότε δεν νομίζω πως πάει ακριβώς συμπτώματα=συγκεκριμένη ασθένεια… Αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόμασταν ούτε τους γιατρούς, ούτε και τις εξετάσεις… 🙂

  • satanxmachina
    August 31, 2009 - 11:04 am | Permalink

    Να πω και εγώ που είμαι γιατρός; Λοιπόν παιδιά, τα συμπτώματα είναι ίδια. Πυρετός, βήχας καταροή, μυαλγίες, αρθραλγίες, φαρυγγαλγία. Ο ΕΣ είναι σκατά… τον Φλεβάρη απολύθηκα… αλλά και στο Hilton να μένεις αν συναντηθείς με υπόλοιπο κόσμο στο μπαρ η το ρεστωραν του ξενοδοχείου και κάποιος έχει τον Η1Ν1 θα τον κολλήσεις γιατί παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα, λίγο ψηλότερη από τον ιό τησ κοινής γρίπης. Τώρα που έγκειται το προβλήμα με αυτόν τον ιό. Δεν είναι πιο επικίνδυνος από τον κοινό ιό έχει μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας από τον κοινό ιό. Αλλά σε αυτό που προείπα ότι παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα, και αν μεταλλαχτεί (συνδιάζοντας το γενετικό του υλικό με το γενετικό υλικό του ιού της γρίπης των πτηνών πχ) θα γίνει πολύ επικίνδυνος. Στην αρχή προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε σε μικρή κλιμακα έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί, κάτι που αποδειχτηκε ακατόρθωτο (μαλλον). Τώρα πλέον δεν έχει κανένα νόημα να πανικοβαλλόμαστε. Εγώ αν ήταν να κολλήσω έναν ιό γρίπης θα προτιμούσα αυτόν και όχι τον παλιό γνωστό.
    Ελπίζω να βοήθησα κάπως. Αν διαβάζει κανένας συνάδελφος ή βιολόγος αυτό εδώ και διαφωνεί θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψή του.

  • August 31, 2009 - 1:33 pm | Permalink

    Δεν εννοώ ότι ντε και καλά θα πρέπει να είναι ίδια συμπτώματα, άρα μία ασθένεια. Αλλά, θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να έχουμε περίπτωση δύο ασθενειών, που ξεσπάνε ταυτόχρονα, με τη μορφή επιδημίας.

    Το γράφω, διότι στο in.gr γράφει ότι “οι τόσοι εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό”. Και οι άλλοι, κόλλησαν κάτι άλλο; Πού βρέθηκε
    Επιβεβαιωμένο από τα αποτελέσματα, όλοι είναι με H1N1.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.